Låt oss nu för ett ögonblick glömma bort att det är kallt och vinter och i stället fokusera på den kommande sommaren. Semestern må vara långt borta men det kan ändå vara på sin tid att börja planera lite så smått, och givetvis vill man då ha en så grön semester som möjligt, ute i naturen. Vad kunde då vara roligare än en fiskesemester? Det finns mycket fantastiskt fiske i Sverige, men nu tänkte vi fokusera lite på en speciell fiskestil: flugfiske. Flugfiske är ju en fiskeform där man ofta står där ute i floden (eller älven) när man fiskar vilket gör det till en spännande och rolig upplevelse.

Kurser för nybörjare
Flugfiske är också lite svårare än fiske med kastspö eller meta, men långt ifrån omöjligt. De flesta kan snabbt lära sig grunderna för hur det hela går till, och sedan är det bara att sätta igång och fiska. Flugfiske kan man göra på många platser i Sverige; mest känt för sitt flugfiske är Norrland. Men även nere i söder finns bra flugfiske, till exempel i Österdalälven. Älvdalens Fiskecenter vid Älvdalen Camping anordnar till exempel flugfiskekurser, antingen över en dag eller över en weekend (och hjälper till att ordna det där med fiskekort).
Flugfiske.
Flugfiske via Älvdalens Fiskecenter har också den fördelen att man kan låna flugfiskespö och de andra tillbehören som man behöver. Är man total nybörjare ska man kanske inte springa iväg direkt och skaffa utrustning för tusentals kronor, utrustning som man sedan kanske inte använder (slöseri!). Genom att testa på först med en flugfiskesemester där man lånar grejorna så kan man se om flugfiske är något man vill fortsätta med. Och det vill man säkert! En fiskesemester där man efter en dags fiskande kan grilla sin fångst över öppen eld – naturligare än så blir det knappast!